Roman- og manuskriptforfatter

OM MORTEN

En fængende foredragsholder, der har enormt meget på hjertet. Han får topevalueringer uanset typen af deltagere og hvor i landet.

"Morten Pape tryllebandt sit publikum"

"Det var en kæmpestor oplevelse"

"En meget engageret formidler"

En benhård opvækst som udgangspunkt til karrieren 


Morten Pape (f. 1986)  debuterede som forfatter i november 2015 med romanen Planen  og vandt derefter BogForums Debutantpris. I 2018 udgav han romanen Guds bedste børn, som vandt DR Romanprisen i 2019.

Han har været deltager i Den Europæiske Debutantfestival i Kiel; den internationale bogfestival i Budapest. Derudover har Morten Pape været episodeforfatter på DRs dramaserie Liberty. I 2019 blev han tildelt det treårige arbejdslegat fra Statens Kunstfond.

Morten Pape opvoksede i et af Københavns mest omtalte områder; ghettoen Urbanplanen. Her oplevede han på nært hold, hvordan det var at finde sig selv i et betændt multikulturelt miljø, som kun få undslipper eller kender til.

Opvæksten var præget af det værst tænkelige udgangspunkt - Morten var intelligent, bedre i skolen end sine jævnaldrende og drømte om en dag at blive skuespiller. Men drømmene levede under hård modstand i et understimuleret miljø, der var scenen for vold og kriminalitet, samt en underklasse-jantelov, der dikterede, at man ikke skulle tro, man var en skid.

I sit foredrag Planen - livet i Amagers mest berygtede ghetto fortæller Morten Pape om sin opvækst som etnisk dansker i ghettoen, om de kulturelle sammenstød og ikke mindst om “os og dem-mentaliteten”. Derudover sætter han fokus på fremmedhadet, der blev enormt toneangivende i årene efter 9/11, og som kom til udtryk ved vrede, frustration og manglende forståelse på tværs af kulturer.

Med foredraget, der tager udgangspunkt i den nyeste socialrealistiske roman Guds Bedste Børn, fortæller Morten Pape om de unge, der lever på kanten af samfundet – svigtet af omverden, tabt i systemet, overladt til egen vrede. Det er en almengyldig historie om venskab, skyld, forsoning og racisme i Danmark, der trækker tydelige paralleller til det danske samfund. 


en passioneret fortæller


Morten Pape har en tendens til at tryllebinde sit publikum med sin rolige fortællerstemme og fascinerende historier. I videoklippet til venstre kan du få en forsmag på Mortens roman Guds Bedste Børn, som han indspiller i et lydstudie.

BØGER AF MORTEN PAPE


Planen


Planen er en coming-of-age-fortælling om at være barn, vokse op, blive forelsket og forsøge at finde sig selv i et betændt multikulturelt mikrokosmos, som de færreste undslipper eller kender til.

På samme tir er Planen en historisk roman om de menneskelige omkostninger ved 90’ernes fejlslagne integration og 00’ernes fjendtlige indvandrerdebat, der kulminerede med profet-karikaturer, bandekrig og en hovedstad, der blev sat i flammer.

Book Foredrag 


Morten Pape holder foredrag om opsigtsvækkende skæbner, der lever i et multikulturelt miljø, der ofte danner grobund for vold og kriminalitet.

Morten Pape kigger til siden