Roman- og manuskriptforfatter

Bøger

Læs mere om Morten Papes anmelderroste bøger, og køb let dit eget eksemplar.

Planen


Planen er fortællingen om Morten Papes opvækst i den berygtede ghetto Urbanplanen på Amager. Her har barndommen det værst tænkelige udgangspunkt - han er intelligent, dygtigere end sine jævnaldrende i skolen, og drømmer om at blive skuespiller.

Men drømmene lever under umulige vilkår i et understimuleret miljø præget af vold og kriminalitet, samt en selvforstærkende underklasse-jantelov, der mere end noget andet dikterer, at man ikke skal tro, man er en skid.

Da Mortens forældre bliver skilt starter en kædereaktion af svigt, der vender op og ned på alt, og langsomt identificerer den stille og nørdede dreng sig mere og mere med sine indvandrervenner og deres had og vrede mod samfundet og ikke mindst sig selv.

Guds bedste børn


Guds bedste børn er Morten Papes anden roman, der er fortællingen om unge mennesker på kanten af samfundet - og de er svigtet af både systemet og de voksne.

I Guds bedste børn møder læseren Simon, som endelig forsøger at rette sit liv i en bedre retning. Vi møder også Mickey, der er i et sikret ungdomsfængsel, og Jamil, der prøver at få sit liv tilbage efter en indlæggelse på den lukkede afdeling.

De tre unge mænds liv er mødes i kæde af ulykkelige omstændigheder, og Jamil ønsker inderligt at hævne sig.

En stærk, fængende og vigtig roman, der handler om et liv på kanten, venskab, tilgivelse og skam.

Book Foredrag 


Vil du høre om Morten Papes bøger og de gribende fortællinger i et foredrag?

Morten Pape kigger til siden