Roman- og manuskriptforfatter

Book et foredrag

med Morten Pape

Oplev et medrivende foredrag med Morten Pape, der i 2015 debuterede med den meget anmelderroste autofiktive erindringsroman Planen og udgav Guds Bedste Børn i 2018.

"Morten Pape var yderst veltalende"

"Foredraget ramte målgruppen perfekt."

"En meget engageret formidler"

Svære skæbner
og multikulturelle miljøer


Generelt gælder det for Morten Papes foredrag, at de giver publikum et indblik i nogle barske liv, som kun de færreste af os kan forestille sig.

Det er fortællingen om et miljø, der skiller kulturerne med en mur af fremmedhad og mistro til hinanden. Morten Pape fortæller ud fra egne erfaringer, hvordan disse levevis sætter en stopper for den enkeltes drømme og mulighederne for at knytte bånd til hinanden - trods forskelligheder.

Se hvilke foredrag Morten tilbyder

1

Guds Bedste Børn


 • Morten Pape tager i dette foredrag afsæt i sin socialrealistiske roman Guds Bedste Børn (2018). Bogen er en skildring af unge, der lever på kanten af samfundet –  svigtet af omverden, tabt i systemet, overladt til egen vrede. Det er en almengyldig fortælling om venskab, skyld, forsoning og racisme i Danmark, der trækker tydelige paralleller til det danske samfund. Det er en tragedie om alt for unge mennesker, der kun kender gadens og voldens sprog – men ønsker at lære et andet.
 • I Guds Bedste Børn finder fortællingen igen sted på Amagers barske gader ligesom den prisvindende debutroman Planen, og er ligeledes løst baseret på virkelige hændelser.
 • Morten Pape fortæller i foredraget om arbejdet med romanens tilblivelse, fra research til inspiration og tanker omkring romanens indhold, og lader således tilhørerne komme med ind i sit forfatterunivers.
 • Foredraget er særlig velegnet til biblioteker/kulturinstitutioner, uddannelsesinstitutioner, foreninger og oplysningsforbund, blandt andre.

3

Urbanplanen møder Lærkevejen


 • Oplev de to bestsellerforfattere Morten Pape (Planen) og Abdel Aziz Mahmoud (Hvor taler du flot dansk!) til et dialogbaseret foredrag om mødet mellem forskellige kulturer, udfordringer heri, og ikke mindst ønsket om blot at blende ind og ikke skille sig ud fra fællesskabet.
 • De to repræsenterer på mange måder hinandens modsætninger, men de har dét til fælles, at de begge er vokset op i et boligkvarter og i et miljø, hvor de etnisk adskilte sig fra flertallet. Morten som etnisk dansker i en social udsat ghetto på Amager og Abdel, der med sin arabiske baggrund voksede op i provinsens ”parcelhusidyl”, hvor naboerne var etnisk danske.
 • I dette nye super aktuelle foredrag mødes Abdel Aziz Mahmoud og Morten Pape til en snak om modsætninger og fællestræk ved deres opvækst. Hør Abdels historie som eksempel på den vellykkede integration, der er resultatet af venskaber, kollegaskaber og naboskaber på tværs af kulturelle forskelle og hør Mortens eksempel på, hvordan integrationen slog fejl i Urbanplanen, én af Københavns mest berygtede ghettoer, hvor ”os og dem-mentaliteten” herskede.
 • Der er i dette dialogbaserede foredrag lagt op til masser af interaktion og debat med spørgsmål fra publikum i salen.

2

Planen ­- livet i Amagers mest berygtede ghetto


 • Foredraget tager udgangspunkt i Morten Papes  debutroman Planen, som han modtog den prestigefyldte BogForums Debutantpris for.
 • Morten Pape fortæller om sin barndom og opvækst i det berygtede ghettosamfund Urbanplanen på Amager – Det velfærdsbyggeri fra 60’erne, som endte med at blive “Lorteøens” mest berygtede kvarter.
 • Han kommer ind på sin egen og sine venners familie, på tværs af kulturelle og religiøse skel, om fremmedfrygt og danskerhad, “os og dem-mentalitet”, tabermentalitet og mønsterbryderi, om at navigere rundt og forsøge at finde sig selv i et mulitkulturelt mikrokosmos ­samt modet til at skrive og fortælle om det uden at lægge fingre imellem.

4

Stemplet som ghetto – dobbeltforedrag med forfatter Morten Pape og urbanist Niels Bjørn


 • For Morten Pape blev opvæksten i det udsatte område Urbanplanen brændstof til et forfatterskab. For Niels Bjørn blev rejser til udsatte områder i ind- og udland kimen til et arbejdsliv som ekspert i, hvordan de udsatte områder kan ændres med arkitektur.
 • Sammen spænder de to et felt ud, der viser, hvor råt livet i de udsatte områder kan være, og hvordan hverdagslivet også afhænger af rammerne, det leves i.
 • Morten Pape fortæller om en barndom og ungdom præget af frygt for vold og mobning og beskriver de sociale mønstre, der udspillede sig i Urbanplanen. Niels Bjørn fortæller om, hvordan de fysiske rammer i Urbanplanen øgede frygten og risikoen for vold og mobning, og gav undertrykkerne gode vilkår.
 • På en aften kan du blive klog på de udsatte områder. Du kan lære om livet, der leves i områderne, det som nogle politikere kalder parallelsamfund. Og du kan lære om, hvad vi ved virker, hvis vi skal lykkes med at udvikle de udsatte områder til socialt balancerede områder.

5

I RUINER


 • Foredraget tager udgangspunkt i Morten Papes seneste roman, der er den længe ventede afslutning af Amager-trilogien. I bogen kommer Morten Pape omkring nogle af det 21. århundredes største spørgsmål – Finanskrise og folkemord, et Europa under pres, et forstyrret nødhjælps-system og kernefamiliens kollaps.
 • Bogen handler om en familie fra Vestamagers endeløse rækker af parcelhuse, hvor alt syner håbløst normalt, men under facaden lurer katastrofen. Med Amagerbankens dramatiske krak i 2011 forsvinder fundamentet langsomt under familien.
 • I RUINER er en stort anlagt roman om dem, der tier, og dermed samtykker – i familien, i lokalsamfundet og på verdensplan. Om den moderne civilisations totale kollaps set gennem en finanskrise og et folkemords prisme.
 • Den er tredje og sidste selvstændige bind i Amager-trilogien, som også består af de prisvindende og anmelderroste PLANEN og GUDS BEDSTE BØRN.
 • Hør i dette spændende foredrag om tilblivelsen af romanen og bliv inviteret med ind i Morten Papes forfatterunivers.

Lær morten pape at kende


Få muligheden for at lære personen Morten Pape lidt bedre at kende.

Morten Pape svarer i videoen til venstre på 37 spørgsmål. Hvad er hans livret? Hvad er hans yndlingsfilm? Hvilken forfatter inspirerer ham?

"Hør hvad andre siger om foredrag med Morten Pape"

"En dygtig formidler"

Morten Pape er en fantastisk dygtig formidler og havde meget spændende på hjerte.

"Fantastisk foredrag!"

Papes foredrag var helt fantastisk. Han var meget velforberedt og fortalte på mest indlevende vis både om sin opvækst, om Urban Planens historie og hele skriveprocessen. Foredraget var både spændende og relevant for de, der havde læst en eller begge bøger, men også for dem, der ikke havde læst og bare var nysgerrige. En kæmpe stor oplevelse.

"Morten tryllebandt publikum"

Morten Pape var yderst veltalende og tryllebandt sit publikum.

Book Foredrag 


Har et af Morten Papes foredrag vækket din nysgerrighed?

Morten Pape kigger til siden